inloggen
werkgebieden: schilderen
meer over Eelko van Iersel
Eelko van Iersel
terug naar de lijst
De olieverfschilderijen van Eelko van Iersel (1976) stralen kracht, licht en warmte uit. In zijn schilderijen schijnt het vormloze door de vorm. De fantasie van de toeschouwer wordt geprikkeld bij het zien van de organische kleurvlakken en composities. Mede daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo onstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn. Eelko maakt de schilderijen met zijn handen en gebruikt daarbij geen penselen en kwasten. Verschillende verfsoorten en zand vormen zijn schilderspalet, waardoor de huid van het schilderij gelaagd en robuust is. Vanuit zijn visie en overtuiging is er altijd en overal inspiratie. "Het enige wat ik moet doen is openstaan voor de inspiratie die er is. Dat gebeurt wanneer ik de stilte in mezelf ervaar en vanuit spirit creëer".


woonplaats
Nijmegen
gemeente
Nijmegen
website
www.zevenzomers.nl
opleiding
anders
tentoonstellingen|opdrachten|projecten
2011 - Galerie Zeven Zomers, Nijmegen
2011 - Galerie-T, Middelburg
2010 - Kunst in de Markt (KIM) Eusebiuskerk, Arnhem
- Galerie Zeven Zomers locatie Besiendershuis, Nijmegen
2009 - Artgallery FiftyTwoDegrees, Nijmegen


overige activiteiten
Ik werk in opdracht voor bedrijven en particulieren als grafisch vormgever, o.a. Uitgeverij Boom (Amsterdam), Cure & Care Development (Arnhem) en logo voor Durftevragen.
Tevens organiseer ik verkoopexposities onder de noemer galerie Zeven Zomers. Deze galerie reist als een nomade en maakt voor haar tijdelijke exposities gebruik van geschikte locaties.


overige werkzaamheden
organisator
downloads:
EvI_CV_2010.pdf