inloggen
Mieke de Waal
terug naar de lijst
Ik maak zwevende beschilderde textiel-sculpturen die 'het menselijke' in een ruimte brengen. In maat variëren ze van piepkleine jurkjes tot meer dan manshoge kimono's. Een geslaagd werk is poëtisch, tactiel, schijnbaar kwetsbaar, kleurig, en heeft een sobere vorm met een huid waarop veel te beleven is.
Elk werk verbeeldt een verhaal: over de relatie mens-natuur, over het menselijk samenleven, of over de weidsheid van de wereld en de kleinheid van de mens. De meeste 'kimono?s' ontstaan als vrij werk, maar ik laat me ook graag inspireren door mensen die mij een opdracht geven.
Kenmerkend voor het werkproces is dat ik me een aantal maanden vol zuig met een bepaald thema, daar ook gericht onderzoek naar doe en in die maanden mijn ideeën en emoties omzet in een uniek kunstwerk, in de vorm van een 'kimono'. Ik werk graag met canvas, landkaart, inkt, acryl, gevonden materialen.

Naast ruimtelijk werk maak ik ook tweedimensionaal werk in gemengde technieken, vaak met dezelfde thema's en materialen.


woonplaats
Deil
gemeente
Geldermalsen
website
www.miekedewaal.com
opleiding
Hogeschool voor de kunsten, Utrecht
tentoonstellingen|opdrachten|projecten
Wit bij Witteveen, Amsterdam
Brummelkampgalerie, AMC Amsterdam;
BeeldenBoulevard Noordwijk;
Gasunie, Groningen;
Lek Art, Culemborg;
Open Stal, Oldeberkoop


overige activiteiten
kunst in opdracht
workshops
interviews


overige werkzaamheden
docent | commissielid | publicist