inloggen
Anneke Savert
terug naar de lijst
Thuisgevoel, migratie en identiteit zijn de hoofdthema?s in het autonome werk en spelen een grote rol bij het benaderen en realiseren van opdrachten.
Thuis is de plek waar je als mens een band mee hebt, bent opgegroeid en je veilig voelt. Het verlaten of verliezen van een thuis is het verliezen van een basis, in extreme gevallen verliezen van het 'zijn', van de eigen identiteit. Het werk gaat nadrukkelijk over kracht. De kracht en het doorzettingsvermogen van mensen, die ondanks soms ingrijpende ervaringen, een gigantische levenslust laten zien.

In portretten, installaties en videowerken wordt het begrip thuis en wat het voor mensen kan betekenen, verbeeld. Soms in letterlijke zin (fotoseries Home en Lembah Agro) en in andere werken gaat het over het proces van het ontdekken van een nieuwe wereld die een thuis kan worden (site specific installaties Tracks and Traces, Home).

Beeldverzamelingen, interviews, teksten, en objecten vormen de basis voor de ontwikkeling en uitvoering van het werk.

Anneke Savert is docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten Artez in Arnhem en ontwikkelt daarnaast kunstprojecten voor jongeren en kinderen.


woonplaats
Arnhem
gemeente
Arnhem
website
www.savertartworks.nl
opleiding
ArtEZ Academie voor beeldende kunsten - Arnhem
tentoonstellingen|opdrachten|projecten
2012
Film The Shapeshifter (met Anya Janssen) - MMKA, Arnhem - De Willem3, Vlissingen - Torch Gallery, Amsterdam
Nenek - Zomerexpo, Gemeentemuseum, Den Haag

2011
Kunst op de Koffie, Beeldend Kunstfestival bij bewoners thuis, Spijkerkwartier Arnhem


overige werkzaamheden
docent