inloggen
werkgebieden: tekenen | schilderen
meer over Nelleke Ponsteen
Nelleke Ponsteen
terug naar de lijst
Nelleke Ponsteen (22-10-1958) volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, richting Vrije Kunst (1997).

Zij heeft meerdere projecten waarbinnen zij zich binnen haar kunstenaarschap bezighoudt:
De schilderijen gaan over mensen en vaak over kinderen. Met gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen die communiceren. Die communicatie wil ik in een essentie proberen vast te leggen. Alle overtollige elementen worden weggelaten en er wordt gebruik gemaakt van sterke en specifieke kleurcontrasten en kleurtonen.

De 'Pop-art' ojecten worden gekenmerkt door een speelsheid en waarachtigheid. Wat is oprechter en ernstiger dan spelen, dan pas kan een werkelijkheid vorm krijgen. De Moonings zijn een serie van meer dan 300 kleine werken op papier, gemaakt bij het licht van de maan. Als Sheherazade, elke avond één in zijn eigen sfeer en op zijn eigen tijd.

De Post-its zijn een groot aantal kleine werken gemaakt op Post-it blaadjes, ooit gemaakt in het kader van een expositie Kunstwarenhuis (speciale aanbieding)

De mail-art is envelop kunst, kunst op een envelop die wordt verstuurd. Er is ook een werk hiervan vermeld in een catalogus uitgave van een Mailartproject waar ik aan deelgenomen heb (Isbn 3-9805890-4-8).


woonplaats
't Harde
gemeente
Elburg
website
www.nellekeponsteen.nl
opleiding
Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem
downloads:
meer_over_Nelleke.doc