inloggen
werkgebieden: tekenen
meer over Jissel Kerkstra
Jissel Kerkstra
terug naar de lijst
Oplichtende schimmels in het donker, een drijvend restant van een stuk stof of een tot iets onherkenbaars verschrompeld zwart appeltje. In de schaduwen van alledaagse dingen verbergen zich raadselachtige en inspirerende beelden.

Door in te zoomen op elementen die ik vind in de natuur opent zich een andere werkelijkheid, die vreemd en toch herkenbaar is. Een wereld deels gebaseerd op wat ik zie, me herinner, de foto's die ik maak, gecombineerd met een nog te ontdekken wereld vol tunnels, groeisels, vreemde insecten. Waar je op sommige plekken tot in de details kunt kruipen, maar waar het tegelijkertijd ook kan ontbreken aan helderheid en zich vervormd tot mistige gebieden.
De tijd die ik besteed aan het tekenen en de juist wel of niet aanwezige weerstand van materiaal en techniek, heb ik nodig om afstand te nemen en die wereld zichtbaar te laten worden.
De meerduidigheid die door de keuze van mijn onderwerpen en werkwijze ontstaat, zet ik bewust in om ruimte te laten voor de interpretatie van de toeschouwer. En in een poging iets te laten zien van de magie die ik ervaar in ogenschijnlijk betekenisloze dingen, zoals bijvoorbeeld dat verschrompelde zwarte appeltje


woonplaats
Arnhem
gemeente
Arnhem
website
www.jisselkerkstra.com
opleiding
ArtEZ Academie voor beeldende kunsten - Arnhem