inloggen
werkgebieden: kunst in de openbare ruimte | ruimtelijk werk
meer over Merel Holleboom
Merel Holleboom
terug naar de lijst
?Een kleine subtiele afstoting of een grote krakende heen en weer gang?
Ik maak po√ętische machines , misschien wel een soort speelgoed voor de grote mens. Het werk nodigt je uit mee deel te nemen aan een beweging of de beleving ervan. Mijn beeldtaal is ontstaan door de fascinatie voor mechanieken, constructies .

De oorsprong van een beeld bevindt zich in iets alledaags , zoals ? een druppel water op je huid, een simpel woord als ?lucht? of een nieuw stuk technologie waar ik het nut niet van inzie. Mijn werk kan aandoenlijk overkomen maar is ook verre van lichtvoetig .

Het kunnen bewegen van de beelden is belangrijk , beweging omdat alles beweegt. Zelfs als we stilstaan vliegen we toch nog door het heelal.
Vooral de niet zichtbare beweging boeit mij , dat wat ons beweegt bepaalde dingen wel of niet te doen. De eenvoud van een ?ja? of ?nee? in strijd met de complexe gedachten erachter.

Ik leg mezelf maar moeilijk neer bij het idee dat de dingen zijn zoals ze zijn. Een wiel kan linksom of rechtsom draaien. Je kunt het ook plat leggen en erop gaan zitten denken. De energie die het in beweging zet gaat niet verloren maar splitst zich op in andere soorten energie.

Merel Holleboom


woonplaats
Nijmegen
gemeente
Nijmegen
website
www.merelholleboom.nl
opleiding
ArtEZ Academie voor beeldende kunsten - Arnhem
tentoonstellingen|opdrachten|projecten
galerie de meerse, hoofddorp- expo GENOEG


overige activiteiten
kunst in de openbareruimte, werk in opdrach (oa metaal bewerking), glas in lood ontwerp en restauratie, meubeltjes en andere gekke dingen op maat, rondrijden in mijn bus en lekker wandelen met de hond


downloads:
'T_Wuift_2010.pdf